Supralux Beltéri lakk

Kiszerelés

0,75L, 2,5L

Kiadósság

20 m² / l

Egykomponesű

 

Vízzel hígítható

 

Színtelen

 

Környezetkímélő lakk parketta, hajópadló, lépcső, kezeletlen parafa és egyéb kevésbé igénybevett beltéri fafelületek bevonására.

Termékleírás

Vízzel hígítható, egykomponensű, környezetkímélő lakk parketta, hajópadló, lépcső, kezeletlen parafa és egyéb beltéri fafelületek bevonására. Normál és erős igénybevételnek kitett felületekre. Tartós bevonatot ad. Kopásálló, a háztartásban alkalmazható vegyi anyagoknak ellenálló felületet ad. Bevonata megőrzi a fa természetes színét.

  • Natúr, kezeletlen vagy erősen kopott parketta, felület lakkozása: Csiszolja meg a felületet azért, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket és az egyenetlenségeket.
  • A régi sérült lakkréteget teljesen le kell csiszolni. Alaposan fel kell porszívózni. Lakkozza le a felületet 2-3 réteg Supralux Beltéri Lakkal. Az első réteg száradása után enyhe köztes csiszolást kell végezni. A lakkot használat előtt rázza fel alaposan. Olajos fákat, pl. teakfa a csiszolás után rögtön lakkozni kell. Kopott, rossz állapotú  parketta esetén javasolt alapozó használata is. Korábban lakkozott parketta, fafelület lakkozása: Ha a bevonat ép, takarítsa le a felületről a szennyeződéseket és a zsírt háztartási mosogatószerrel. Csiszolja fel mattra a felületet és porszívózzon fel alaposan. Lakkozza le a felületet 1-2 réteg Supralux Beltéri Lakkal. A lakkot egyenletesen hordja fel, kerülje el a lakktócsák keletkezését! Az így készült felületet oldószeres lakkal ne újítsa fel! Ne fedje be a felületet, amíg teljesen meg nem száradt. A lakkozott felületen közvetlenül ne használjon ragasztószalagot.

Előnyök: 

  • tartós bevonatot ad.
  • kopásálló, a háztartásban alkalmazható vegyi anyagoknak ellenálló felületet ad.
  • bevonata megőrzi a fa természetes színét.

Igénybevétel: A padlóra az utolsó réteg felhordása után mintegy 8 órával lehet óvatosan rálépni! 1 nap múlva rakhatók helyre a bútorok, 5-7 nap után használható teljes körűen. A takarítás egy nedves kendővel és semleges tisztítószerrel 8 nap múlva lehetséges.

Eszközök tisztítása: használat után azonnal csapvízzel.

Felhasználási hőmérsékelt:  +15 °C és 30 °C között - munkadarab, légtér, 20-25 °C - lakk.

Kiadósság:  1 L lakk kb. 16-20 m2 felület egyszeri bevonására elegendo hengerrel felhordva.

Száradási idő: 20 °C-on 1-2 óra. Átvonhatóság 20 °C-on önmagával: 2-3 óra.

Hígítás: felhasználásra kész (szükség esetén max. 5 % csapvízzel).

Fényesség:

  • Fényes
  • Selyemfényű

 

Jellemzők

lambéria-parketta lambéria-parketta
beltérben beltérben
extra kiadósság extra kiadósság
fára fára
gyorsan szárad gyorsan szárad
nincs kellemetlen szaga nincs kellemetlen szaga
tartós bevonat tartós bevonat
vizes bázisú vizes bázisú